Uitgaan

Nieuw muziekpodium in Den Helder: Rialto Live

Den Helder – Bij een groepje medewerkers en bezoekers van Cinema Zevenskoop ontstond het idee om de foyer van Zevenskoop te gebruiken voor kleinschalige muziekoptredens. In Den Helder is daar volgens hen zeker ruimte voor. Dit plan werd positief ontvangen door het bestuur van Zevenskoop en na diverse bijeenkomsten zijn de plannen inmiddels uitgewerkt en Rialto Live is geboren!

Elke eerste zondagmiddag van de maand zal in de sfeervolle foyer van Zevenskoop live muziek te horen zijn. De programmering zal breed zijn, maar de nadruk ligt in eerste instantie op Nederlandse singer-songwriters. De organisatie hoopt hiermee een reeks optredens neer te zetten van hoge kwaliteit. Bezoekers kunnen genieten van een mooie muziekmiddag met bekende of onbekende artiesten in een gezellige ambiance. Verrassende namen en oude bekenden, de programmering zal gevarieerd zijn.

Op zondag 2 oktober is een mooie double-bill geprogrammeerd. Twee mannen, geworteld in de West-Friese klei, maar waar je niet verbaasd over zou zijn als ze in de Amerikaanse Mid-West geboren waren. Wieb Zigtema is een oude rot met een geschiedenis in bands als The Rousers en The Thought. Het muziek maken is nooit gestopt en diverse cd’s zagen het levenslicht. Verwacht vindingrijke composities en toegankelijke pop melodieën, maar altijd geserveerd op de eigenzinnige Zigtema-wijze. Jasper Schalks is een jonge loot aan het Nederlandse Americana-genre en wist dit jaar te verrassen met zijn eerste album Stand this Storm. Ambachtelijke liedjes geworteld in de traditie van de jaeren-70 singer-songwriters.

Locatie Cinema Zevenskoop (entree Forest Hotel)
Kaartverkoop aan de deur (pin only!) Introductieprijs € 7,77
Deur open om 14.00 uur
Aanvang optreden 14.30 uur
Einde optreden ca. 16.30 uur

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button