Hollands Kroon

Zes maanden cel geëist tegen man uit Hippolytushoef voor seks met minderjarige

Advertentie:

Hippolytushoef – Tegen de 51-jarige A.C. uit Hippolytushoef is woensdag een celstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk, geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij op 19 juni 2021 in een hotel in Breukelen een seksafspraak gehad met twee jonge meiden, waarvan er een minderjarig was. Naast de celstraf wordt van C. 2000 euro gevorderd vanwege de seks die hij zou hebben gehad met het minderjarige meisje. Het OM stelt dat de man als klant medebetrokkene is bij mensenhandel: “Laten we heel goed beseffen, zonder klanten, geen seksuele uitbuiting.” Deze week werd voor de rechtbank Amsterdam een strafzaak tegen vier verdachten die betrokken waren bij de mensenhandel.

C. maakte de afspraak met medeverdachte S.S. (23) uit Zandvoort. Zij stelde hem voor aan de minderjarige prostitutie die door hoofdverdachte de 39-jarige M.F. uit Middelie werd geëxploiteerd. Volgens C. heeft hij gevraagd aan S. hoe oud het meisje was: “Mij werd verteld dat ze 23 jaar was. Dat geloofde ik.” Volgens het OM is vragen alleen niet genoeg: “Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de leeftijd daadwerkelijk te controleren. Hij heeft een risico door dat niet te doen, dat zij minderjarig was.” Ook stelt het OM dat uit het reclasseringsrapport blijkt dat C. een voorkeur heeft voor jonge vrouwen, maar tegenwoordig de leeftijd altijd controleert.

Tegen de hoofdverdachte F. is negen jaar cel geëist. De man wordt verweten dat hij twee minderjarige meiden tot prostitutie heeft aangezet, jarenlang hun geld heeft geïnd en seksafspraken voor ze maakte. De meisjes zaten in een instelling van jeugdbescherming toen hen dit overkwam.

Mensonterend
De officier van justitie noemt F. een man die het leven van de twee slachtoffers voor eigen genot en gewin op mensonterende wijze kapot heeft gemaakt: “Het waren kinderen toen het begon.” Een van de meiden is medeverdachte S.S. (23) uit Zandvoort, F. zou haar acht jaar lang onder zijn hoede hebben gehad. Zij was eerst slachtoffer, maar zou later het tweede slachtoffer ook hebben aangezet tot prostitutie. Tegen S. wordt vanwege haar bijzonder positie in deze zaak geen straf geëist. Volgens de officier is haar strafbare gedrag rechtstreeks een gevolg van wat haar zelf is overkomen.

Het OM vindt dat de Amsterdamse taxichauffeur, R. van I. (39), die de meiden van en naar seksafspraken bracht, een straf moet opgelegd krijgen van acht maanden cel waarvan vier voorwaardelijk. Hij ontkent iets te hebben geweten van de jonge leeftijd van de meisjes. Hij zou goed bevriend zijn geweest met S.

De raadsman van C. vindt dat de zaak van zijn cliënt apart had moeten worden behandeld: “Waar medeverdachte F. van wordt verdacht is van een andere orde dan mijn cliënt.” Ook hekelde hij de wijze waarop zijn cliënt in de pers wordt afgeschilderd. Hij zou de afgelopen dagen zijn bedreigd.

Seksafspraken
De hoofdverdachte kwam in 2014 voor het eerst in contact met de toen 14-jarige Zandvoortse. Zij had moeizame jaren achter de rug waar ze instelling in en instelling uit ging. In F. vond ze een man die haar aandacht gaf. Na de kennismaking hadden ze direct seks. Vervolgens zette hij haar in voor seksafspraken. Hij haalde haar op uit de instelling en bracht haar na haar werk weer terug. In 2018 leerde hij het tweede slachtoffer kennen. F. schakelde S. in om haar ook als prostitutie laten werken.

Beide meiden zijn zwaar getraumatiseerd en waren tijdens de zitting niet aanwezig, omdat zij dat niet aankonden. De zaak tegen S. is behandeld toen de medeverdachten niet aanwezig waren.

Artikel door Estella Heesen (Persbureau Argos).

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button