112Defensie

Meer drugs gevonden op Johan de Witt

De Koninklijke Marechaussee heeft bij de doorzoeking op Zr. Ms. Johan de Witt in Den Helder zaterdag 26 oktober harddrugs aangetroffen. Een gecombineerd zoekteam van de Koninklijke Marechaussee en Douane trof de drugs aan boord aan verstopt in pakketten. Het gaat om ongeveer 11 kilo vermoedelijk cocaïne.

De zoeking werd vrijdag, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland gestart in het kader van een lopend drugsonderzoek. Na de aanhouding van een Nederlandse militair op 24 september op Curacao waren er sterke aanwijzingen dat er verdovende middelen aan boord waren. Bij terugkeer van Zr. Ms Johan de Witt uit het Caribisch gebied is daarom besloten een grootschalige zoekactie te starten.

Donderdag is het personeel bij het van boord gaan gecontroleerd. Ook drie helikopters aan boord van het schip zijn donderdag doorzocht. Daarbij is niets aangetroffen. De Koninklijke Marechaussee doet verder strafrechtelijk onderzoek naar de in beslag genomen drugs en de betrokkenheid van de eerder aangehouden militair. De 23-jarige militair zit al in Nederland in voorarrest.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button