112Defensie

Meer drugs gevonden op Johan de Witt

De Koninklijke Marechaussee heeft bij de doorzoeking op Zr. Ms. Johan de Witt in Den Helder zaterdag 26 oktober harddrugs aangetroffen. Een gecombineerd zoekteam van de Koninklijke Marechaussee en Douane trof de drugs aan boord aan verstopt in pakketten. Het gaat om ongeveer 11 kilo vermoedelijk cocaïne.

De zoeking werd vrijdag, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland gestart in het kader van een lopend drugsonderzoek. Na de aanhouding van een Nederlandse militair op 24 september op Curacao waren er sterke aanwijzingen dat er verdovende middelen aan boord waren. Bij terugkeer van Zr. Ms Johan de Witt uit het Caribisch gebied is daarom besloten een grootschalige zoekactie te starten.

Donderdag is het personeel bij het van boord gaan gecontroleerd. Ook drie helikopters aan boord van het schip zijn donderdag doorzocht. Daarbij is niets aangetroffen. De Koninklijke Marechaussee doet verder strafrechtelijk onderzoek naar de in beslag genomen drugs en de betrokkenheid van de eerder aangehouden militair. De 23-jarige militair zit al in Nederland in voorarrest.

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close