Ruime zege JuRo Unirek/VZV

JuRo Unirek/VZV heeft een mooie en ruime zege weten te boeken in een thuiswedstrijd tegen Borhave.

De bezoekers namen een brutale 0-3 voorsprong, alvorens Lisanne Kolken voor VZV de score opende. Hierna trok de thuisploeg de stand weer gelijk, door een treffer uit de hoek van Kim Jimmink en een benutte strafworp van Lisanne Kolken. Na 10 minuten kwam VZV voor het eerst op voorsprong, door een schitterend doelpunt van Florance Kos.

Tot halverwege de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en zette Lisanne Kolken uit een strafworp VZV op een 8-7 voorsprong. Het team van Rolf Schulte nam hierna het heft in handen en Esma Staal scoorde drie treffers op rij: 11-8. Met nog vijf minuten te gaan was de voorsprong opgelopen naar 14-8 en bij rust stond 17-11 op het scorebord.

Na de thee kwam VZV goed uit de startblokken. Met drie treffers van Lotte Prak, een subliem gestopte strafworp door Amber Zomerdijk en doelpunten van Lisanne Kolken en Florance Kos had de thuisploeg na twaalf minuten een florissante 22-13 voorsprong. De overwinning zat in de tas, al bleef Borhave behoorlijke tegenstand bieden met enkele prima reddingen van goalie Cynthia Snippert en enkele fraaie treffers van het team van coach Herman Keppels. Dominique Koppe, Jane Kramer en twee razendsnelle breaks van Lisanne Kolken en Djazzmin Trabelsi brachten de stand op 26-16. VZV kon de wedstrijd verder vrij gemakkelijk uitspelen. Alle speelsters hadden een aandeel in de score, al miste Carmen v.d. Kroon in de laatste seconde nog een strafworp voor de thuisploeg. Het werd uiteindelijk 31-20.

Doelpunten: Lisanne Kolken 5, Esma Staal 5, Florance Kos 4, Lotte Prak 4, Lisa Vlug 3, Jane Kramer 3, Dominique Koppe 2, Djazzmin Trabelsi 2, Maud Kruijer 1, Silvana Koppe 1 en Kim Jimmink 1. Zat. 2 nov. speelt Dames1 JuRo Unirek/VZV de uitwedstrijd tegen DSVD. De supportersbus vertrekt om 14.45 uur vanaf Sportpark de Kogge. Zat. 2 november speelt JuRo Unirek/VZV D 2 thuis tegen Pacelli Dames1. Aanvang 20.45 uur Sporthal ’t Zijveld.