Den HelderPolitiek

Harmen Krul op CDA-lijst Tweede Kamer

Den Helder – De Helderse fractievoorzitter Harmen Krul gaat mogelijk de Tweede Kamer in. Dinsdagmiddag werd bekend dat de Nieuwedieper op plaats 20 van de landelijke kandidatenlijst van het CDA staat. Dat is volgens velen een verkiesbare plek. In de huidige Tweede Kamer heeft het CDA 19 zetels.

Krul werd voor de zomer al gevraagd te solliciteren. “In februari werden al de eerste stappen gezet. Wat volgde was een intensieve periode met veel sollicitaties rondes, van gesprekken met Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt tot rollenspellen en debattoernooien.”

Krul wordt ingezet als ‘de jongerenkandidaat’ en is de jongste kandidaat (26) in de toplijst. Met 26 jaar is de Helderse Krul in de race om het op een na jongste Kamerlid ooit te worden voor het CDA. “De jeugd heeft de toekomst en moet de verantwoordelijkheid nemen om die toekomst zelf vorm te geven. Voor al die jongeren wil ik een stem zijn. De tijd dat de jeugd eerst vanaf het reservebankje meekijkt is voorbij. Ik ben trots op het CDA dat we de jeugd de kans durven te geven. In de Helderse politiek hebben we laten zien dat het niet gaat om je leeftijd, maar wat je brengt.”

Defensie
De link met Defensie wordt bij de fractievoorzitter c.q. marineofficier snel gelegd. “Militairen staan dag en nacht klaar, onder welke omstandigheden dan ook, om op te komen voor anderen. Er te staan als het moeilijk wordt. Dat moeten we koesteren. De ervaringen als militair neem ik mee in het spannende traject wat nu op ons wacht.”

Eerder dit jaar werd al bekend dat ook wethouder Jelle Beemsterboer (Schagen) graag voor het CDA de Tweede Kamer in wil. Hij staat op de concept-kandidatenlijst op plek 29. Uiteindelijk bepalen de leden van het CDA nog de precieze volgorde van de lijst.

Toon meer

Den Helder Actueel

De bron van bovenstaand bericht is de lokale nieuwssite denhelderactueel.nl. Den Helder Actueel is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button