112

Met 144 km/uur over de N9

Den Helder – De politie heeft zondag 25 en maandag 26 oktober meldingen gehad van bestuurders die te snel reden en of geen rijbewijs hadden.

Een 36-jarige man uit Den Helder reed over de Noorderhaaks. Toen hij de politie zag keerde hij gelijk zijn bromfiets. Dusdanig opvallend gedrag dat besloten werd hem staande te houden. Hij bleek totaal niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kreeg proces-verbaal.

Snelheid
Een 59-jarige man uit Den Helder reed met 144 kilometer per uur over de N9. Gecorrigeerd was dit 139, waar 80 is toegestaan. Een overschrijding van 59 kilometer per uur, wat naast een proces-verbaal ook de invordering van het rijbewijs betekende. Zeven minuten later en drie kilometer verderop zagen ze hem toch weer rijden. Dit keer wel met een ‘normale’ snelheid, echter kreeg hij nu proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Ook kreeg hij verbaal voor het inhalen bij een doorgetrokken streep.

Het rijbewijs van een 21-jarige man uit Den Helder was vorige maand ingevorderd vanwege een grove snelheidsovertreding. Hij had deze nog niet terug, maar desondanks reed hij toch. Hij werd op de N9 aangehouden en kreeg proces-verbaal.

Een 45-jarige man uit Den Burg reed met 100 kilometer per uur over de Hoofdgracht. Na correctie mocht hij zijn rijbewijs houden, maar kreeg wel een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button