Hollands Kroon

Warmpjes er bij zitten, nu en in de toekomst

Hollands Kroon – De dagen worden kouder en korter. De verwarming en verlichting gaat weer aan. Daarmee loopt de energierekening op. Energie besparen en isoleren helpen om de stookkosten omlaag te brengen. Vandaag al energie besparen?

Met de volgende kleine stappen wordt al het verschil gemaakt:
– Radiatorfolie aanbrengen
– Tochtstrips aanbrengen
– Klokthermostaat instellen
– Verwarming lager zetten (pak een warme trui of zacht dekentje uit de kast)
– Lamp stuk? Kies voor LED

Deze maatregelen zijn altijd goed. Ze vragen een kleine investering. Ga voor nog veel meer tips naar het duurzaam bouwloket. Het klimaat is aan het veranderen. De zomers worden heter en regenbuien worden heviger. Ook in Hollands Kroon. Om prettig te blijven wonen moeten we overstappen van aardgas op groene energiebronnen. Want aardgas is een van de redenen waarom de aarde opwarmt en het klimaat verandert. Overstappen is een flinke operatie, want bijna alle woningen in Nederland gebruiken aardgas voor verwarming, warmwater en om te koken. In 2050 moet heel Nederland zijn overgestapt.

Duurzame warmte in Hollands Kroon
Er is nog 30 jaar de tijd, maar er moet nu al worden nagedacht over de weg die moet worden bewandeld. Hoe een woning straks verwarmd wordt weet de gemeente nog niet. De mogelijkheden worden nu onderzocht. Samen met de inwoners wil de gemeente in kaart brengen welke dorpen en buurten er als eerst aardgasvrij kunnen worden. De resultaten worden gezet in de Transitievisie Warmte.

Een duurzaam Hollands Kroon is van de inwoners samen. De gemeente heeft de hulp van haar inwoners hard nodig. Daarom wil de gemeente graag in gesprek met haar inwoners. Coronaveilig natuurlijk. Hoe kan er bespaard worden op energie? Welke aardgasvrije opties zijn er? Welke ideeën hebben de inwoners? De gemeente houdt op woensdag 25 november om 20:00 uur een digitale bewonersbijeenkomst. Met informatie en veel praktische tips. Zet de datum alvast in de agenda en aanmelden via https://www.hollandskroon.nl/aanmelden-bewonersbijeenkomst.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button