Den Helder

Fundraising voor Damian: missie geslaagd!

Advertentie:

Den Helder – 2021 zou het jaar zijn dat de Helderse durfsporter Sebastiaan Horn een marathon op de Noordpool zou gaan lopen voor het Texelse jongetje Damian. Het doel was om geld op te halen voor het zieke jongetje om zo een elektrisch verstelbare bad-/douchewagen aan te kunnen schaffen. Helaas ging vanwege corona de Arctische marathon ook dit jaar niet door.

Om toch het beoogde bedrag bij elkaar te krijgen, is Sebastiaan op alternatieve manieren aan de slag gegaan. Zo heeft hij deze zomer onder andere de volledige omtrek van het eiland Texel gewandeld binnen 12 uur en een Ironman gedaan in Maastricht. De durfsporter heeft zelfs zijn baard afgeschoren om aandacht te vragen voor het goede doel.

Het laatste setje was gegeven door het bedrijf TR-care. Zij waren bereid een korting te geven op de aanschaf van de bad-/douchewagen. Onlangs is deze dan ook bij Damian thuis bezorgd en geïnstalleerd. “Het is altijd fijn om te zien dat het weer lukt om iets voor elkaar te krijgen”, aldus de durfsporter. “Het is jammer dat ik steeds op zoek moest naar alternatieve manieren om de fundraising op gang te houden, maar aan de andere kant leer je hierdoor ook steeds creatiever te worden. Ik blijf het gewoon fijn vinden om mijn gezonde lichaam in te zetten om zo anderen te helpen. De blijheid bij Damian en zijn ouders maakt het uiteindelijk allemaal de moeite waard!”

Marathon
Stilzitten zit er voor Sebastiaan niet in, hoewel er op korte termijn geen hele extreme uitdagingen op het programma staan. Begin februari 2022 staat er een marathon op het programma en een maand later staat hij aan de start van de 60 van Texel. “Maar the best is yet to come!”, aldus Sebastiaan. “Vorige maand was ik in Oostenrijk en daar heb ik de bergen helemaal ontdekt! Het geeft gewoon een enorme kick om steeds zwaardere uitdagingen en avonturen te beleven. Als je daarmee ook nog eens een maatschappelijk doel kan dienen is dat toch het mooiste wat er is?!”

De winter doet Sebastiaan echter een beetje rustig aan. Zo komt hij met een eigen video-podcast waarin hij bekende en onbekende atleten en mede-avonturiers het hemd van het lijf vraagt. “Plannen worden weer gesmeed. Ik hoop dat er weer een mooi nieuw doel op mijn pad komt waar ik me voor in mag zetten. Als iedereen zo zijn steentje bijdraagt, wordt de wereld een klein beetje mooier”, zo sluit Sebastiaan af.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button