Den HelderVideo

Loopuytpark Julianadorp gaat op de schop (video)

Adverentie

Julianadorp – Door het lichten van de eerste tegels gaf wethouder Heleen Keur samen met omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden een symbolisch startsein voor het opknappen van het Loopuytpark in Julianadorp. Het gebied moet een meer “parkachtige uitstraling” krijgen. Er komt meer groen en er moeten een aantal parkeerplaatsen wijken.

Dat laatste vormde een obstakel voor de aan het park gevestigde ondernemers, onder wie angst leefde dat medewerkers en klanten dan minder makkelijk naar de winkels en horeca zouden komen. “Een lang proces met veel praten en luisteren heeft uiteindelijk tot een consensus geleid”, vertelt tandarts Tom Anbeek, die ook meepraatte over de plannen. “In een vroeg stadium zijn de ondernemers hier op het plein samen met de bewoners betrokken bij de herinrichting van het Loopuytpark. Dat heeft een paar jaar geduurd. Het hete hangijzer waren de parkeerplekken”, vertelt Anbeek. Uiteindelijk vond de gemeente een oplossing door een nabijgelegen perceel van de gemeente om te toveren tot parkeerplaats. “Het Loopuytpark is na de werkzaamheden een blauwe zone voor maximaal twee uur parkeren en de parkeerplaats is bedoeld voor de langparkeerders”, aldus Keur.

Wethouder Keur: “Het is vanouds het centrum van Julianadorp en we willen het park met deze opknapbeurt een meer parkachtige uitstraling geven. Auto’s zullen in de lengte parkeren en er komt meer groen.” Al met al zijn gemeente, omwonenden en ondernemers tevreden. Anbeek: “Eigenlijk niet wat je misschien van de gemeente verwacht, maar het was een hele vruchtbare samenwerking.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button