Den Helder

Mediation tussen gemeente en Rob Scholte beëindigd, heeft niet geleid tot oplossing

Den Helder – Het mediationtraject tussen de gemeente Den Helder en Rob Scholte, dat in juni van dit jaar werd gestart, heeft niet geleid tot een minnelijke oplossing. Zo laat het college B&W weten aan de gemeenteraad. De mediator heeft het mediationtraject beëindigd.

De zoektocht naar een totaaloplossing voor de verschillende kwesties die spelen tussen de gemeente en voormalig gebruiker van Middenweg 172-174 loopt daarmee spaak. Ook een onafhankelijk geregistreerd mediator, in gezamenlijkheid aangewezen, heeft dus geen verandering kunnen brengen in de jarenlange ruzie. De juridische procedures zijn weer in gang gezet en de rechter moet nu een vonnis wijzen. Over de inhoudelijke reden van het mislukken van de mediation kan wethouder Michiel Wouters niks zeggen. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. Niemand van de betrokkenen is weggelopen volgens Wouters, de mediator heeft zelf de gesprekken gestopt omdat er geen vooruitgang meer was.

De gemeente draait op voor de kosten van de mediation. Die liggen volgens de wethouder ergens tussen de €10.000,- en €20.000,-. Eerder liet de gemeente weten dat het betalen van de kosten noodzakelijk was omdat er anders geen mediation was geweest. De gemeente had een betere uitkomst verwacht: “Als we niet hadden gedacht dat de gesprekken productief hadden kunnen zijn waren we er natuurlijk niet aan begonnen”, zo de wethouder weten. De gemeente hoopt dat de rechter nu blijft bij het besluit dat de kunst van Scholte wel geveild mag worden en het volledige geschil over de openstaande schulden en het gebruik van het voormalig postkantoor aan de Middenweg.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. En weer tussen de 10 en 20 duizend euro van de Helderse bevolking over de balk gekieperd.Ach dan verhogen we het parkeer tarief volgend jaar een beetje, of de ontroerend zaak belasting ,of we beknibbelen wat op diverse subsidies.

Back to top button
%d bloggers liken dit: