Den Helder

Omring voert per direct mondkapjesplicht weer in

Adverentie

Den Helder – Zorgverlener Omring voert per direct op alle zorglocaties weer de mondkapjesplicht in. Dat meldt de organisatie in een brief aan bewoners en hun eerste contactpersonen. Zorggroep Tellus wacht eerst de persconferentie van dinsdag af, maar verwacht daarna ook weer maatregelen te moeten nemen.

Het aantal coronabesmettingen loopt in het hele land weer op en ook in de Kop van Noord-Holland is sprake van een behoorlijke toename. “Net zoals bij anderen, zien we ook bij Omring het aantal positief geteste medewerkers en bewoners weer stijgen”, valt te lezen in de brief. “Gelukkig is het grootste deel van de bewoners en medewerkers gevaccineerd en zien we dat gevaccineerde mensen gemiddeld gezien minder ziek worden. Echter, ook na volledige vaccinatie kan iemand besmettelijk zijn en het virus overdragen.”

Om te voorkomen dat bewoners en medewerkers besmet raken en ziek worden of afdelingen in quarantaine moeten worden geplaatst, kiest Omring er nu voor de mondkapjes weer verplicht te stellen. Medewerkers dragen ze binnen de locaties en ook bezoekers en vrijwilligers worden gevraagd dit te doen. “We achten we deze maatregel noodzakelijk om de bewoners een veilige en prettige leefomgeving te bieden.”

In het appartement, binnen de zorglocatie, mag het mondneusmasker af als bezoekers en bewoners op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar zitten en er verder geen medewerkers aanwezig zijn. Bezoekers en vrijwilligers kunnen via Omring een mondneusmasker krijgen bij de ingang van de locatie. Bewoners hoeven geen mondneusmasker te dragen.

Tellus
Bij Zorggroep Tellus zijn nog geen maatregelen genomen, laat woordvoerster Ylvie Verschoor weten. “Wij wachten de persconferentie af en zullen daarna naar alle waarschijnlijkheid wel weer maatregelen moeten invoeren.” Tellus heeft tot nu toe wel gemonitord, maar tot op heden zijn er nog geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button