Den HelderVideo

Opening Sportpark Den Helder (video)

"Hij loopt lekker, veel beter dan de oude. We moeten zelfs een beetje uitkijken want hij veert nu wel heel goed."

Den Helder – Een ieder die langs de Ruyghweg in Den Helder rijdt is het wellicht al opgevallen; een rode nieuwe atletiekbaan. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de renovatie van het sportpark in Den Helder. Wethouder Peter de Vrij openende het sportpark woensdagmiddag.

Het complex is dit jaar overgenomen door de gemeente Den Helder van de Koninklijke Marine, die het park hiervoor in bezit had. Een groep jonge atleten mocht de nieuwe baan inluiden. Verenigingen SV Sportlust en S.V. Noordkop Atletiek zijn blij met de nieuwe baan. Jan Arie van der Kolk van SV Sportlust zegt: “Hij loopt lekker, veel beter dan de oude. We moeten zelfs een beetje uitkijken, want hij veert nu wel heel goed.”

De renovatie was hard nodig. De baan was zo verslechterd dat de atletiekvereniging er geen wedstrijden meer mocht organiseren. “We hopen nu weer alles te kunnen opbouwen”, aldus Samantha Kreté van S.V. Noordkop Atletiek.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma was werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet bij de provinciale omroep NH.

Wellicht ook interessant

Back to top button