Den HelderSport

Traplift voor TTV Noordkop met budget uit Sportakkoord

Advertentie:

Den Helder – Wat jaren geleden niet lukte, is nu gelukkig eindelijk voor elkaar. TTV Noordkop heeft een traplift. De accommodatie van de tafeltennisvereniging is gevestigd op de eerste verdieping van de firma Oosterbeek. Met de traplift is deze nu veel toegankelijker voor leden en bezoekers. TTV Noordkop heeft de traplift kunnen bekostigen met hulp en budget uit het lokale Sportakkoord.

Jan Mansvelders van de tafeltennisvereniging licht toe waarom dit zo’n mooie aanschaf is: “We kunnen nu ook ouderen en mensen die minder mobiel zijn welkom heten om te komen tafeltennissen. Tafeltennis is een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en uit onderzoek is gebleken dat onze sport bijdraagt aan een langer en gezonder levensperspectief. En vergeet het sociale aspect niet, er is altijd wel een moment voor een kopje koffie en een praatje.”

Sportakkoord
De traplift is daarom een zeer welkome aanvulling voor de club. Het budget dat de vereniging aanvroeg bij het Helderse Sportakkoord gaf de mogelijkheid tot de aanschaf ervan.
Alle gezondheidspartijen

Lydia van Noord is coördinator van het Sportakkoord: “Sportclubs, maar ook maatschappelijke organisaties en het onderwijs kunnen zich aansluiten bij het Sportakkoord. Eigenlijk alle partijen die bezig zijn met gezondheid. Via het Sportakkoord kunnen ze ondersteuning krijgen en wanneer nodig budget aanvragen om hun plannen uit te voeren.”

Bettine Vriesekoop
Naast de clinics die al gegeven worden op scholen, begint de club binnenkort met een nieuwe doelgroep, OldStars. Dit is een activiteit voor 55-plussers. De kick-off van OldStars is op donderdag 18 november door Bettine Vriesekoop, ambassadeur van de Nederlandse Tafeltennisbond en oud-inwoner van Huisduinen. “De tafeltennisser beoefende de sport van 1977 tot 2002 op het hoogste niveau. Zij heeft in die tijd heel veel prijzen gewonnen, waaronder veertien keer Nederlands kampioen in het dames enkelspel en twee keer Europees kampioen”, weet Jan Mansvelders.

Wie het leuk lijkt om met tafeltennis kennis te maken is welkom op donderdag 18 november om 12.30 uur. De zaal is verder open op maandag- en woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en donderdagmiddag van 13.45 tot 15.45 uur. Het adres is G. P. Blankmanstraat in De Schooten.

Neem voor meer informatie over tafeltennis bij TTV Noordkop contact op met Jan Mansvelders, e-mailadres jan.mansv@hotmail.com of voor OldStars met Ingrid Jonk, e-mailadres: ingridjonk@live.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button