Uitgaan

De Wheelbarrowband treedt op in het Witte Kerkje

Wieringerwaard – De Wheelbarrowband bestaat uit vijf gedreven muzikanten. De band is opgericht in The Irish Cottage te Oude Niedorp. Rondom deze pub wonen enkele goede muzikanten met passie voor Ierse en Schotse folkmuziek. Samen met de zingende eigenaar van de Pub werd de band geformeerd.
Voor de repetitie stapelden de bandleden hun installatie en instrumenten in een kruiwagen, (in het Engels “Wheelbarrow”), en rolden hun spullen zo de Pub in.
De band kent als leden Ed van Dijk, accordeon, gitaar en zang, Ron Bakker, gitaar, mondorgel en zang, Paul Moes, zang en bohdran, Bert Ootjers, contrabas en Nicolaas Snel viool.

De band speelt allerlei Ierse en Schotse songs, doorspekt met humor. Uptempo nummers worden afgewisseld met langzame ballades en ook instrumentale nummers, genaamd jigs en reels, vullen het programma. Nummers van de Dubliners, Molly Mallone en The Wild Rover worden afgewisseld met de beroemde liedjes van Jimmy McCarthy, Bright Blue Rose en The Contender. Uit Schotland staan nummers van de grote dichter Robert Burns op het programma en het bekende The Dark Island zal niet ontbreken. Ook moderne nummers van de groep Skippinish staan op het repertoire.

De band trad eerder op in het kerkje van Valkoog, de Koogerkerk in Broek op Langedijk, Kasteel Radboud in Medemblijk, maar ook op diverse festivals lieten zij zich horen. Ook speelt de band regelmatig in The Irish Cottage op het Verlaat in Oude Niedorp bij music-dinners en het jaarlijkse Burns Supper aldaar.
Tevens maakt de band iedere twee jaar hun opwachting op het eiland Islay in Schotland om daar te spelen voor de restauratie van het kerkje in Portnahaven. Net terug van hun Scotland Tour zullen zij het publiek in het Witte kerkje de sfeer laten proeven die Ierland en Schotland zo bijzonder maken.

Reserveren
Het optreden is op zondag 13 november in het Witte Kerkje aan de Trambaan 1. De entree bedraagt € 12,50 euro inclusief een consumptie. Reserveren 06-36568033.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button