Hollands Kroon

‘Eten is Leren’ laat jonge kinderen talent inzetten voor gezonde voeding

Hollands Kroon – Tijdens het project “Eten is Leren” worden kinderen aangespoord hun talenten in te zetten om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken over gezondheid. Het programma is een initiatief van JOGG, een landelijk netwerk ter promotie van een gezondere levensstijl van de jeugd. Het lesprogramma is gericht op bewust omgaan met voeding en is ontwikkeld voor groepen 6, 7, en 8 van de basisschool.

Meerdere initiatieven zijn inmiddels uit het project voortgevloeid. Sarah, Yara en Vienna verbouwen bijvoorbeeld zelf groenten. Eens per maand komt een supermarktmedewerker het extra eten ophalen, en hier krijgen zij een kleine vergoeding voor. De opgehaalde groenten worden vervolgens voor een klein bedrag verkocht aan mensen met een kleine beurs.

Marjolein Broersen houdt zich als JOGG-regisseur specifiek bezig met een gezondere toekomst voor de jeugd van Hollands Kroon. Namens Team Sportservice biedt zij de lessen gratis aan bij scholen in de Noordkop. “Het gaat in totaal om vier gastlessen van anderhalf uur, gegeven door een deskundige trainer.” De trainingen zijn populair, maar geïnteresseerde scholen kunnen zich nog bij Marjolein aanmelden: “Er zijn inmiddels zes scholen die de aanvraag ingediend hebben, maar we hebben nog wat plekken vrij tot de kerstvakantie.”

Meer weten? Neem contact op met Marjolein Broersen via mbroersen@teamsportservice.nl.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button