Cultuur/NatuurUitgaan

René van Kooten te gast bij Musical Melodies

Den Oever – Het Vikingschip wordt komend weekend gevuld met musicalmuziek. Het is inmiddels een traditie dat het Meerpeen Theater elke twee jaar een groot musicalconcert geeft. Samen met gastsolisten worden de mooiste en bekendste musical hits ten gehore gebracht.

In de editie van dit jaar gaat Meerpeen Theater nog een stap verder. Drie gastsolisten zullen het podium betreden. De organisatie is trots met René van Kooten deze keer als gastsolist. Zijn palmares op musical gebied is indrukwekkend te noemen. Zo speelde van Kooten in grote musicals als Elisabeth, Aïda, Hair, Beauty and the Beast, Anastasia en het prachtige Les Misérables. En is van Kooten daarnaast ook bekend van de prachtige vertolking van Jezus in The Passion en van het programma Beste Zangers. Kortom een veelzijdig zanger, die het Vikingschip met zijn krachtige stemgeluid op zijn grondvesten zal doen trillen.

Daarnaast is er ook een vrouwelijke musicaltopper aangetrokken. Renée van Wegberg is bereid gevonden om mee te werken. Renée is misschien iets minder bekend bij het grote publiek, maar in de musicalwereld een absolute topper. Voor de hoofdrol in de musical over het leven Liesbeth List ontving van Wegberg in 2018 een musicalaward. Daarna speelde Renée in succesproducties als Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Wicked, Expeditie Eiland en Tick tick Boom. En niet te vergeten in de musical Fun Home, waar Renée opnieuw een musicalaward voor kreeg. Renée en René samen zijn goed voor vier musicalawards en een schat aan ervaring uit de musicalwereld.

De organisatie heeft als derde artiest Jeroen Molenaar gecontracteerd. Jeroen is onder andere bekend van de musicals Lazarus, Stil in mij en De gelaarsde kat. Een geboren en getogen West-Fries met een uniek stemgeluid. De solisten zullen worden begeleid door een ensemble van net afgestudeerde musicalsterren in de dop van het Fontys Muziek Theater uit Tilburg en de getalenteerde meiden van Vocal Talent.

De voorstellingen van Musical Melodies zijn te zien op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober in het Vikingschip in Den Oever. De aanvang is 20:00 uur, de zaal gaat open om 19:30 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website de website de kosten bedragen € 24,50.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button