Hollands Kroon

Ruim 500 mensen bezoeken informatieavond over nieuwbouw Dahliapark

Advertentie:

Winkel – Grote drukte bij Café Beentjes: Ontwikkelaar Scholtens Projecten organiseerde op donderdagavond een goedbezochte informatieavond over de woningbouwplannen ‘Dahliapark’ tussen Winkel en Nieuwe Niedorp. Maar liefst 500 geïnteresseerden meldden zich aan. Voor de deur van het café was het dringen geblazen om de eerste ontwerpen van de nieuwe woningen te kunnen zien.

Emiel Ruitenberg, projectontwikkelaar bij Scholtens Projecten, begrijpt de drukte wel. Twee eerdere online participatieronden werden ook goed bezocht. Ruitenberg ontvangt veel positieve reacties en er is volgens hem veel interesse. Dat laat de massale opkomst donderdagavond ook zien. Ook omwonenden, voor wie de nieuwbouwplannen toch een ingrijpende verandering van hun leefomgeving betekenen, hebben begrip voor de ontwikkelingen. Het is in het dorp nog de enige plek waar grootschalige binnenstedelijke ontwikkeling mogelijk is.

Peter Berepoot van Breddels architecten heeft meegewerkt aan het ontwerp van de nieuwe woonwijk. Een bijzonder aspect van het 200 huizen tellende plan is volgens hem dat het gaat om een breed scala aan verschillende soorten woningen. Zo komen er appartementen en rijtjeswoningen, zowel koop als huur, maar ook dure vrijstaande woningen. Dat alle doelgroepen een plekje kunnen krijgen verklaart misschien ook mede de grote opkomst. De bloem Dahlia komt volgens Berepoot op verschillende plekken in de ontwerpen terug. In hekwerk, maar ook in de nok van het appartementengebouw.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt nu ter inzage. Afhankelijk van de reacties hoopt de ontwikkelaar dat het plan volgend jaar februari door de gemeenteraad kan worden vastgesteld. Mocht alles voorspoedig verlopen kan de verkoop in de zomer van 2023 al starten. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via de website.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button