Hollands Kroon

Wieringer op zoek naar geredde baby

Wieringen/Zeeland – Het knaagt al 70 jaar aan hem. Wie is toch de baby die hij tijdens de watersnoodramp in Zeeland heeft gered? Bij een bezoek van Tiny van Teulingen van de Historische Vereniging Wieringen aan de 94-jarige Dirk Marees uit Den Oever vertelde deze een bijzonder verhaal.

Tijdens de watersnoodramp in 1953 heeft de heer Marees samen met zijn collega’s Simon en Jan Kooij van de WR 86 geholpen om mensen te redden van de verdrinkingsdood. In totaal hebben zij 68 mensen gered, waarvan twee moeders met een baby en deze van Ouwerkerk, of Nieuwekerk, naar Wemeldinge gebracht. Een zware tocht, die nog steeds in zijn geheugen staat gegrift.

De heer Marees heeft in Wemeldinge tijdens de februaristorm op z’n billen via een provisorische loopplank een baby naar de wal gebracht, waarvan hij nu nog steeds niet weet of dit een jongetje of een meisje was, laat staan hoe de baby heette. Een hele grote wens is, voordat hij zijn ogen sluit deze inmiddels 70-jarige persoon nog een keer te ontmoeten.

Zoektocht
De Historische Vereniging Wieringen is voor de 94-jarige Dirk Marees nu op zoek naar deze persoon. Omroep Zeeland heeft hier inmiddels al aandacht aan besteed en ook andere verschillende landelijke media hebben een oproep geplaatst. Er is ook al hulp gevraagd aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk in Zeeland. Tot dusver heeft dat niet geleid tot de vondst van de persoon.

Omroep Zeeland:
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/15050864/zoektocht-baby-watersnoodramp-roept-veel-vragen-op.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button