112Den HelderVideo

Brand verwoest bollenbedrijf aan de Nieuweweg (update 5, video)

Asbest vrijgekomen in omgeving van de brand

Advertentie:

Den Helder – Bij het bollenbedrijf van Brouwer aan de Nieuweweg is donderdag aan het begin van de avond een zeer grote brand uitgebroken. De dikke en zwarte rookwolken waren tot ver te zien en er werden meerdere NL-Alerts verstuurd. De Veiligheidsregio adviseerde binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden. De Halloweenmarkt in de binnenstad werd rond half acht op last van de gemeente afgeblazen. Ook de winkels moesten verplicht sluiten.

De hulpverlening werd al snel opgeschaald naar GRIP2, wat betekent dat er veel manschappen en materiaal die kant op werden gestuurd. Van ver af waren de donkere rookwolken te zien en deze trekken door de stevige wind over Den Helder. De ruime omgeving van het incident werd afgezet, veel mensen kwamen van alle kanten om de brand met eigen ogen te zien. Iedereen werd gemaand om uit de rook te gaan. Op alle wegen rondom de brand wordt het verkeer weggeleid van het incident. De gemeente riep op de hulpdiensten vooral alle ruimte te geven en vooral niet naar de locatie van de brand te komen.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, wel werden zo’n 30 aanwezige werknemers van het bedrijf geëvacueerd. De veiligheidsregio laten weten dat er nog geen zorgen zijn dat de brand overslaat naar het nabijgelegen tankstation. Het lijkt de brandweer te lukken het woonhuis te redden, maar de loodsen zijn verloren. Er verblijven ook zo’n vijftig buitenlandse arbeiders intern. Ook hun verblijven zouden zijn vernield door de brand.

Update
De gemeente en de Veiligheidsregio laten weten dat er asbest is vrijgekomen. Het ‘verdachte’ gebied betreft de ruime omgeving van de brand, grofweg tussen Burgemeester Ritmeesterweg, Nieuweweg en Doggersvaart tot de spoorlijn.

Rond 23.00 uur werd gemeld dat de brand onder controle is en het NL Alert is ingetrokken. Verder werd bekend dat vanwege asbestonderzoek een deel van de omgeving is afgezet en werd afgeraden te wandelen in natuurgebied De Nollen.

De rechtbank in Alkmaar verleende het bedrijf 22 augustus nog surseance van betaling, maar de verwachting was toen wel dat er geen faillissement zou volgen en dat het bedrijf uiteindelijk kon worden voortgezet. Het is niet het eerste drama voor de familie. Eerder kwam een zoon om het leven tijdens werkzaamheden op het land in Callantsoog.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

4 reacties

  1. Ramen en deuren gesloten houden. Denk dat de meeste mensen de ramen en deuren al dicht hadden. Het mag dan wel warm zijn voor de tijd van het jaar.

  2. Ik haat sensatie kijkers laat de dienstverlening hun werk goed kunnen doen ik heb geen medelijden met de mensen die ongezond rook binnen krijgen door er heen te gaan om te kijken. Ik leef wel mee met de bewoners en werkers van het bedrijf.

    1. Ik snap het niet is het een tweede brand in een paar uur omdat ik lees dat er 9 uur geleden ook een grote brand was bij een bollenboer bedrijf

      1. Inderdaad vreselijk voor de eigenaren en medewerkers. Wat een ellende voor deze mensen! En sensatiezoekers zit je niet op te wachten.

Wellicht ook interessant

Back to top button