Den HelderSchagenTexel

Kerken verlicht voor RedWednesday

Op woensdag 27 november worden in heel Nederland kerken rood verlicht om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen. Een groeiend aantal kerken doet mee met #RedWednesday.

In Nederland kleuren 47 kerken, van Texel tot Maastricht, rood. Nog meer kerken houden gebedsdiensten om aandacht te vragen voor de vervolging van gelovigen vooral minderheden. Met #RedWednesday wil Kerk in Nood oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Kerk in Nood presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke en feitelijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities, maar benadrukt juist hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen.

In deze regio doen de volgende kerken mee:
Johannes de Doperkerk in Den Burg Texel, vesperdienst om 17.00 uur.
Petrus en Pauluskerk in Den Helder, stilte om 18.00 uur, vesper om 19.00 uur.
Willibrordkerk in Julianadorp.
Christoforuskerk in Schagen, mis om 17.00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button