Den HelderZakelijk

Begin volgend jaar duidelijkheid over nieuwe locaties coffeeshops

Den Helder – Coffeeshop Aktama is vanaf maandag aanstaande (30 november) gevestigd aan de Industrieweg 1b. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad, waarin de stand van zaken ten aanzien van de verplaatsing van de Helderse coffeeshops uiteen wordt gezet.

“In de aanloop naar de verplaatsing heeft overleg plaatsgevonden met de ondernemer, onder meer over het waarborgen van de sociale veiligheid rond het pand en de informatieverstrekking aan belanghebbenden”, zo schrijft het college. “De eigenaren en gebruikers van omliggende panden zijn vooraf geïnformeerd. Vanwege de COVID-19 maatregelen was het niet mogelijk een bijeenkomst met omwonenden te organiseren. Gemeente en politie monitoren de situatie met betrekking tot de sociale veiligheid in de omgeving actief.”

Met de ondernemer van coffeeshop Tsjakka wordt constructief gesprek gevoerd over de verschillende alternatieve locaties. “Het college én de ondernemer onderschrijven het grote belang van sociale veiligheid rond de nieuwe locatie. Naar verwachting is er in het tweede kwartaal van 2021 uitsluitsel te geven.”

Met de ondernemer van coffeeshop Tops worden de details van de overeenkomst tussen ondernemer en Helder Vastgoed BV besproken. “Het college heeft in deze zaak een faciliterende rol. Het gaat om de locatie aan het Koningsplein waarover naar verwachting begin 2021 uitsluitsel gegeven kan worden.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button