Overige

Een restitutie- of een naturapolis?

Ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Dan kijk je waarschijnlijk vooral naar de zorgpremie. Logisch, want hierdoor weet je hoeveel jij aankomend jaar kwijt bent aan jouw zorgverzekering. Toch is er meer dan de prijs. Als jij op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering, krijg je bijvoorbeeld ook te maken met een restitutie- of naturapolis. Veel mensen hebben geen idee wat het verschil is. Hierdoor wordt er vaak lukraak een keuze gemaakt. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Twijfel je over welke polisvorm kiezen? Wij helpen je daar in deze tekst een handje bij.

Wat is een naturapolis?
Iedere Nederlander van 18 jaar of ouder moet verplicht een basisverzekering afsluiten. Eén van de opties waar jij bij de basisverzekering uit kunt kiezen, is de naturapolis. Kies jij voor deze verzekering? Dan is er sprake van een beperkte keuzevrijheid wanneer jij zorg nodig hebt. Als je wilt dat de behandeling vergoed wordt, moet jij naar een zorgverlener waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Ga je naar een andere zorgaanbieder? Dan krijg je de kosten hiervan niet geheel vergoed.

Wat is een restitutiepolis?
Wanneer je een goedkope zorgverzekering zoekt, is een naturapolis een goede keuze. De premie voor deze polis ligt namelijk lager dan bij een restitutiepolis. Hoe dit komt? Doordat je bij een verzekering met restitutiepolis vrije zorgkeuze hebt. Bij deze polis bepaal jij zelf naar welke zorgverlener je gaat. In tegenstelling tot bij een naturapolis mag het hier dus ook een zorgaanbieder zijn die geen contract heeft met de zorgverlener.

De beste polisvorm kiezen
Weet jij inmiddels of je een naturapolis of een restitutiepolis wilt? Dan kun je filteren in de zorgverzekeringen. Helaas blijven er nog ontzettend veel over. Om de beste zorgverzekering te vinden, raden wij jou aan een vergelijking te maken. Dit kun je doen door de sites van verschillende zorgverzekeraars te bezoeken. Veel mensen vinden dit zonde van hun tijd. Geldt dit ook voor jou? Gebruik dan een vergelijkingssite. Met behulp van zo’n site weet jij binnen de kortste keren wat in jouw situatie de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button