Jeugd

Jantje Beton zoekt collectanten

Advertentie:

Den Helder – Een keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Niet alleen Scoutinggroepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte; ook speeltuinen en maatschappelijke organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen kunnen meedoen. Kijk voor meer informatie en tips op jantjebeton.nl/collecte

Vanaf nu kunnen clubs en verenigingen zich aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Deze is van maandag 8 tot en met zaterdag 13 maart en gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. 50 procent van de opbrengst is voor de eigen club en de andere helft voor Jantje Beton. Door mee te doen helpen collectanten hun club.

Collecteren blijft belangrijk
De financiële gevolgen van COVID-19 zijn voor veel jeugd- en jongerenorganisaties groot. Terwijl buitenspelen en ravotten met andere kinderen bij een club of een plek in de buurt juist enorm belangrijk is. Via de Jantje Beton Collecte kunnen organisaties geld ophalen voor bijvoorbeeld de aanschaf van speelmaterialen.

Scouting Nederland en Jantje Beton hebben hiernaast een fonds opgericht om Scoutinggroepen een extra financiële steun in de rug te bieden. Hiermee wordt het voor de ruim 1.000 Scoutinggroepen in Nederland mogelijk om hun clubgebouw en / of buitenruimte toekomstbestendig te maken. Op deze manier werken beide jeugdorganisaties samen aan meer en betere speelruimte voor kinderen en jongeren.

Collecteren gebeurt altijd op een veilige en vertrouwde manier en dat is juist nu extra belangrijk. Huis-aan-huis op anderhalve meter meter afstand met de bekende collectebus en de iDEAL QR-code. Of gewoon thuis vanaf de bank met een persoonlijke online collectebus.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button