Regio Noordkop nu ook Erkend stagebedrijf HBO

LOS Den Helder, onderdeel van Regio Noordkop, was al erkend als officieel leerbedrijf voor het MBO, maar sinds november 2020 is daar ook de erkenning voor het Hoger onderwijs bijgekomen. Dat betekent dat de omroep nu ook HBO-studenten een stage- of afstudeerplek kan aanbieden.

De erkenning is na een succesvol doorlopen intake en audit, door de Stichting Erkenning Leerbedrijven Hoger Onderwijs (ELBHO), afgegeven voor een periode van drie jaar. Zij geldt voor de opleidingen Creative Business, Media en Entertainment Management, Journalistiek, Journalistiek en Voorlichting, Communicatie, Film en Televisie, Theater-, Film- en Televisiewetenschap en de opleiding Crossmediale Communicatie.

“Wederom een nieuwe stap in de professionalisering van de omroep, zoals we die enkele jaren geleden hebben ingezet”, zegt hoofdredacteur Ronald Boutkan. “We zijn blij dat we inmiddels zoveel vooruitgang hebben geboekt dat we nu ook voldoen aan de voorwaarden van de ELBHO.” Die vooruitgang was de afgelopen jaren mogelijk dankzij verhoging van de gemeentelijke bekostiging, meer inkomsten uit advertenties en deelname aan de landelijke pilot ten behoeve van de verdere professionalisering van lokale omroepen.

Mobiele versie afsluiten