112Hollands Kroon

Koeien belanden in gierkelder na doorzakken rooster

Hollands Kroon – De hulp van de brandweer werd vrijdag 26 november opgeroepen nadat enkele koeien op een boerderij aan de Akkerweg in Den Oever door een rooster waren gezakt en in de gierkelder terecht waren gekomen. De boer had er zelf al een aantal uit weten te krijgen, maar een drietal dames lieten zich niet vangen en verstopten zich steeds verder in de kelder.

Hierna schakelde de boer de brandweer in, die twee manschappen heeft laten omkleden in een waadpak en zijn met adembescherming de gierkelder in gegaan om de koeien op te sporen. “Het heeft ons wel wat inspanning gekost, maar het is ons uiteindelijk gelukt”, aldus de brandweer Den Oever.

Alle vervuilde kleding en ademlucht apparatuur wordt omgewisseld voor schone kleding en apparatuur. De vervuilde spullen zijn meegenomen door de het arbeidshygiëne voertuig en afgeleverd in Den Helder om daar de boel te reinigen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button