Den Helder

Theater teleurgesteld, zwembad in onzekerheid

Den Helder – De persconferentie van vrijdagavond betekent dat schouwburg De Kampanje alle voorstellingen in de periode van zondag 28 november tot en met 19 december moet annuleren. Medewerkers en directie laten weten ’teleurgesteld’ te zijn. Zwembaden verkeren ondertussen in onzekerheid, zo laat Aquacentrum Den Helder weten. “Het is voor ons nog onduidelijk wat deze maatregelen voor ons precies zullen gaan betekenen.”

Theaters en bioscopen mogen in elk geval tot en met 19 december na 17.00 uur niet meer open. Bovendien dient in het gebouw 1,5 meter afstand te worden gehouden, ook als de bezoeker wel een geldige qr-code kan tonen. De schouwburg kan hierdoor niet anders dan alle voorstellingen annuleren. “Wij zijn verdrietig dat onze sector weer zo hard wordt getroffen, want wij doen ons uiterste best om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor onze bezoekers, artiesten en medewerkers”, aldus De Kampanje. “De gezondheid van een ieder staat echter voorop en daarom dragen wij uiteraard ons steentje bij om de opgelopen besmettingen terug te dringen. Door de omvang van deze situatie vragen wij een ieder om op dit moment geen telefonisch contact op te nemen met onze kassa. Komende week hebben wij contact met het impresariaat van de geannuleerde voorstellingen. Bezoekers worden per mail op de hoogte gesteld.”

Zwembad
Het zwembad verwacht begin volgende week meer te weten over wat de nu afgekondigde maatregelen precies voor de zwembaden betekenen. “Meestal ontvangen wij enkele dagen na de persconferentie een aangepast protocol vanuit onze branche.Zoals het er nu uitziet sluit het zwembad om 17:00 uur, is er weer een mondkapjesplicht en is de anderhalve meter weer van toepassing. Als er meer bekend is zullen wij dit communiceren op onze website en social media. Bellen met het zwembad heeft geen zin”, aldus Aquacentrum Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button