Hollands KroonJeugd

80 kinderen halen pieten-gymdiploma in Zuiderzeehal Wieringerwerf

Hollands Kroon – Sinterklaas is verheugd over het grote aantal kinderen die op kwamen draven bij de Pietengym. Afgelopen maandag 21 november konden peuters tussen de 0-4 jaar samen met hun ouders gratis hun pieten-gymdiploma komen halen, in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. De 80 deelnemers kwamen overal vandaan om mee te gymmen.

Klimmen op het dak, pakjes in de schoorsteen gooien, op de grote stoomboot, balanceren over een wiebelend dak en zelfs een rondje op Ozosnel. Allemaal onderdelen die terugkwamen tijdens de instuif peuter-pietengym. Sinterklaas werd bij de organisatie geholpen door Advendo Wieringerwerf en Team Sportservice Noordkop. En wat extra leuk was, 3 klassen van RSG Wiringherlant kwamen een handje helpen.

“Dat er ook behoefte is aan activiteiten voor de allerjongste doelgroep, blijkt wel uit het deelnemersaantal,” vertelt Marjolein Barten, die lesgeeft aan de peuters bij Advendo. “Het was fijn dat er aan deze eerste editie zo goed gehoor is gegeven, en hopelijk kunnen we het volgend jaar weer organiseren.” In de voorjaarsvakantie zal er opnieuw een activiteit georganiseerd worden voor peuters in Wieringerwerf.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button