Hollands KroonSport

Glenn van Nierop uit Wieringerwaard vierde bij de NK Elite-rijders

Advertentie:

Amsterdam – Bij het Nederlands Derny kampioenschap voor de Elite-rijders moest Glenn van Nierop uit Wieringerwaard met een vierde plaats genoegen nemen. De afspraken met zijn ervaren Belgische gangmaker waren duidelijk en daar hielden ze zich goed aan. Tot halverwege de wedstrijd ging de drievoudig winnaar van de Tour de Lasalle voor het brons. De in Franse dienst rijdende Abbekerker Alexander Konijn achter vader Richard kon zijn ervaring in veel etappewedstrijden ten gelde brengen. Na een gevecht over een achttal ronden moest Glenn het hoofd buigen.

NK Stayeren
Na afloop was Glenn tevreden en zei ”In Edwin had ik een gangmaker die deed wat ik wilde en niets ging fout, maar Konijn heeft het hele jaar etappekoersen gereden en dat betaalde zich uit ten nadele van mij.” Intussen is Glenn zich aan het voorbereiden op het NK Stayeren in Alkmaar januari volgend jaar en er staat nog een wedstrijd als voorbereiding in december. Verder is het hard trainen. Van Nierop werd bij het vorig NK Stayeren vijfde als debutant.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button