Kop van Noord-Holland

Hollands Kroon wipkampioen van de Noordkop

Advertentie:

Hollands Kroon – Het NK Tegelwippen is nog altijd in volle gang. Uit de tussenstand blijkt dat de inwoners van Hollands Kroon beter zijn in het wippen dan die van Den Helder. Ook Texel kan niet echt tippen aan de wipkunsten van Hollands Kroon.

De laatste 12 dagen van het NK Tegelwippen zijn aangebroken. In totaal hebben inwoners van Hollands Kroon 30.789 tegels gewipt. Hollands Kroon staat daarmee op de 12e plaats in het klassement voor kleine gemeenten. Texel (in de tussenstand op plaats 51) komt niet verder dan 1.395 tegels en in Den Helder zijn tot nu toe 9.635 tegels gewipt en in de categorie middelgrote gemeenten is dat goed voor plaats 21. Schagen doet niet mee aan het wipkampioenschap.

Koplopers op dit moment zijn bij de middelgrote gemeenten Dijk en Waard (al 58.052 tegels gewipt) en bij de kleine gemeenten is het Reusel-De Mierden (32.294 tegels). Hollands Kroon roept haar inwoners op gezamenlijk de eindsprint in te zetten om een plek in de top 10 te bemachtigen.

NK Tegelwippen
Het NK Tegelwippen is meer dan een ludieke wedstrijd tussen gemeenten. Het moedigt bewoners aan om tegels in te ruilen voor groen. Dit jaar strijden 135 van de 344 Nederlandse gemeenten mee. Hollands Kroon neemt het op tegen de gemeente Texel. De competitie loopt nog tot en met 31 oktober. Op 8 november worden de winnaars in drie klassementen bekend gemaakt. Doel van de campagne is: tegels eruit, planten erin. Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering – zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button