Sport

Den Helders Suns verliezen na rust

Advertentie:
Den Helder Suns – Donar Groningen (DHfoto)

Den Helder – De Den Helder Suns hebben dinsdagavond met 71-103 verloren van Donar uit Groningen. In een goed gevulde sporthal Sportlaan konden de Helderse basketballers bijblijven tot het rustsignaal: 37-43.

Met twee bussen supporters uit Groningen, aangevuld met vele Helderse supporters, was het goed toeven in de oudste sporthal van Den Helder. De wedstrijd was, zo kort na de kerst, aanvankelijk aantrekkelijk genoeg voor de aanwezige basketballiefhebbers. Tot aan 9-9 gingen beide teams gelijk op. Na tien minuten (16-19) leek er nog niet zoveel aan de hand voor de Suns. Met een driepunter van Jacopo van de Knaap vonden de Suns aansluiting, 20-24, er waren nog ruim zeven minuten te spelen in het tweede kwart. Zo’n twee minuten later was het verschil 10 (20-30), maar toen Nick Thran zijn eerste score liet noteren (driepunter) werd de aansluiting weer gevonden: 32-38. Bij rust was het verschil eveneens zes en leken er nog kansen te liggen tegen de voormalig landskampioen.

Het sfeervak van de meegereisde Donar suporters (DHfoto)
Kort na rust konden de Suns op 1 punt komen, helaas werd de driepuntspoging van Sam van Oostrum gemist, waarna de Groningers er als een speer vandoor gingen. In ‘no time’ stond het met een van de totaal zestien rake driepunters 43-60. Die klap kwamen de jongens van Den Helder niet meer te boven en het verschil bleef rond de 16/17 punten schommelen. Thran gooide zijn tweede drietje erin bij 59-75, de wedstrijd was toen anderhalve minuut onderweg in het derde kwart.

Met twee drietjes op rij van Olaf Schaftenaar, die overigens meerdere malen behoorlijk vrijgelaten werd, kwamen de Groningers voor het eerst boven de twintig punten voorsprong. (59-81). Hierna gaven de Suns de wedstrijd volledig uit handen en wisten ze nog slechts twaalf punten te scoren. Donar denderde rustig door om in de laatste seconden van de wedstrijd boven de honderd uit te komen. Einde wedstrijd: 71-103. De volgende thuiswedstrijd is zondag 15 januari tegen landskampioen Den Bosch, aanvang 16:00 uur,

Topscorers
Den Helder: Nino Gorissen, Sam van Oostrum beiden 11 punten
Groningen: Olaf Schaftenaar 26 (zes driepunters) Clay Mounce, Viktor Gaddefors beiden 14

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button