Den Helder

Flinke veilingopbrengst TEDxDenHelder voor Stichting Taalweek

Den Helder – Tijdens TEDxDenHelder werd er een veiling voor het goede doel gehouden, welke werd gewonnen door de Helderse Uitdaging. Echter, de Helderse Uitdaging is er juist om andere stichtingen en verenigingen te helpen. Daarom bundelden de besturen van TEDxDenHelder en de Helderse Uitdaging hun krachten en werd er een TEDxDenHelder Uitdaging in het leven geroepen.

Tijdens de veiling op 25 oktober werd maar liefst een bedrag van € 1.590, – opgehaald. Verenigingen en stichtingen uit de gemeente Den Helder konden een pitch indienen met een wens voor hun club, om het opgehaalde bedrag te winnen. De vier organisaties met de meeste stemmen deden vrijdag 9 september hun pitch tijdens de partnerbijeenkomst van de Helderse Uitdaging. Met een ruime meerderheid van de stemmen kwam Stichting Taalweek als winnende partij uit de bus. Hoewel zij het complete veilingbedrag zouden ontvangen, hebben zij er voor gekozen om een deel van de winst af te staan aan andere deelnemers.

Taalweek in januari 2023
Theo Bregman, voorzitter van Stichting Taalweek nam samen met deelnemer Bashar Alsaaour de cheque in ontvangst van manager Cyril Kraak en Jon Ruigrok van TedxDenHelder. “We zijn echt enorm blij met deze cheque. We gaan die goed besteden voor onze volgende taalweek van 23 tot en met 27 januari. Met een groep deelnemers, taalniveau A2-B1, gaan we naar Julianadorp. Zoals beloofd hebben wij ook een geldbedrag overgemaakt naar Stichting de Draaikolk, Reddingsbrigade Den Helder en FC Den Helder!”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button