Den HelderUitgaan

Helderse topsporters geëerd in theater De Kampanje

Advertentie:

Den Helder – Helderse topsporters verdienen een huldiging, dat is de mening van de gemeente en Team Sportservice. De gemeente grijpt jaarlijks haar kans om deze sporters eens extra in het zonnetje te zetten tijdens het Sportgala. De editie van dit jaar vind plaats op medio januari in de Variopoolzaal van theater De Kampanje. Sporters zijn voor verschillende categorieën voorgedragen door mensen uit hun omgeving.

Wie de gemeentelijke sporttitel als sportman, sportvrouw, sporttalent, oeuvreprijs of sportploeg in ontvangst mag nemen, wordt bekend gemaakt op 19 januari. De vijfkoppige jury, bestaande uit mensen van de Sportfederatie, de gemeente Den Helder, de Helderse Courant en Team Sportservice, heeft uit de aangemelde sporters voor elke categorie één winnaar bepaald.

Tijdens het Sportgala presenteren ook de (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen zich tijdens de Kampioenenparade. Daaraan doen zowel individuele sporters als sportteams aan mee. Alle sporters die zijn aangemeld hebben winst behaald op een NK, WK of tijdens Olympische Spelen, en ontvangen de gemeentelijke sportpenning uit handen van de wethouder sport Fotigui Camara. “We zetten onze topsporters in het zonnetje, maar het Sportgala doet nog meer. Het geeft de sport in het algemeen de aandacht die het verdient. Want zowel topsporters, amateurs als recreanten dragen wij als gemeente een warm hart toe”, aldus de wethouder.

Sport en sporter centraal
De organisatie van het Sportgala is in opdracht van de gemeente, Team Sportservice neemt de organisatie in handen. Naast de feestelijke uitreiking van de sportprijzen en de kampioenenparade is er een gevarieerd programma. In een tijdbestek van anderhalf uur geven sporters en verenigingen flitsende demonstraties die de avond tot een waar sportfeest maken.

Er is op deze avond naast de genodigden ook ruimte voor gasten. Wie aanwezig wil zijn, krijgt het verzoek in stijl gekleed te komen. Feestelijk dus. De deuren van De Kampanje gaan om 19.15 uur open en het programma duurt tot 21.15 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis. Kaarten zijn vanaf 1 januari te reserveren via theater De Kampanje.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button