Den Helder

OM verdenkt paar uit Den Helder van het oplichten van kerken

Den Helder – Een stel uit Den Helder zou met zielige praatjes kerkgenootschappen in heel Nederland hebben opgelicht, zo bleek dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar. De rechtbank wilde de zaak tegen de twee behandelen, maar die kwamen niet opdagen tijdens de zitting. Ze hadden corona, lieten ze weten. Daarom besloot de rechtbank de behandeling van de strafzaak aan te houden tot half februari volgend jaar.

De verhalen die het tweetal aan mensen van de verschillende kerken hadden verteld over hun trieste situatie, zouden niet kloppen. Het leverde het tweetal wel geld op. In totaal gaat het volgens het Openbaar Ministerie om een bedrag van rond de 5700 euro.

De Officier van Justitie en de rechtbank vinden het belangrijk dat de verdachten zelf hun verhaal kunnen doen op de zitting. De rechtbank wilde eigenlijk een coronatest zien, maar die kwam er niet. Ondanks de twijfel of de twee echt corona onder de leden hebben, besloot de rechtbank dat de zaak moest worden uitgesteld.

Door: Jeanine Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Hopelijk moeten ze het hele bedrag terug betalen plus een zware boete voor oplichting.

  2. Wie er geen moeite mee heeft om een kerkgenootschap voor de gek te houden en geld afhandig te maken, zal er ook geen been in zien om de rechtbank een loer te draaien. Ze hebben vast geen corona, maar ze krijgen toch weer het voordeel van de twijfel. Keihard aanpakken deze figuren, zou ik zeggen….

Back to top button
%d bloggers liken dit: