Jeugd

Project Bewust in Balanzzz leert kinderen over geluk, voeding, en bewegen

Hollands Kroon – Wat is geluk? Hoe kan je lekker eten met minder suiker? Hoe maak je bewegen leuk(er)? Deze vragen zijn moeilijk in één zin te beantwoorden. Om kinderen in groep zeven en acht te helpen om deze vragen te beantwoorden hen leerlingen bewuster te maken van een leuk en gezonde leefstijl, is er Bewust in Balanzzz.

Bewust in Balanzzz is een gratis workshopprogramma voor kinderen in groepen zeven en acht. In het kort bestaat de dag uit drie onderdelen. In de ochtend staat geluk op de agenda. “Het is een interactieve workshops met de kinderen, die GGD Hollands Noorden verzorgt. Een medewerker gaat met de kinderen in gesprek over ‘Wat is geluk voor mij?’ ‘Waar word ik blij van?’ ‘Kan ik het beïnvloeden en hoe dan?’ en ‘Wat is de kracht van positief denken?‘”, licht JOGG-regisseur Marjolein Broersen toe.

Na de ochtend biedt Vitakidz een gezonde lunch zonder suiker aan. De kinderen mogen daar bij helpen. Ondertussen leggen de voedingsdeskundigen uit waarom we zo ontzettend van suiker en zoet houden, maar ook wat dat doet met je lijf en wat het verschil is tussen de suiker uit een appel en de suiker uit een taartje. Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat de kinderen leren hoe je lekker en gezonder kunt eten zonder suiker.

Weet wat je beweegt

Dan breekt het middagprogramma aan. ‘Weet wat je eet en beweegt’ is het thema. Een buurtsportcoach van Team Sportservice gaat met de kinderen aan de slag. Joyce Bruinewoud: “Een stellingenspel, ‘Sta op als…’ waarin kinderen gaan staan als ze zich erin herkennen, ze mogen meten hoe fit ze zijn, leren wat calorieën zijn en gaan lekker bewegen in groepjes.”

Aan het eind van de middag krijgen alle jonge deelnemers een USB-stick mee naar huis waarop zij en hun ouders alles nog eens na kunnen lezen. Bewust in Balanzzz is een samenwerking van JOGG Hollands Kroon, Link projecten, GGD, Vitakidz en Team Sportservice en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Hollands Kroon.

Meer weten of het gratis programma aanvragen? Mail Katy Taylor van Link projecten via katy@linkprojecten.nl

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button