Uitgaan

De Helderse Vallei maakt activiteitenprogramma januari bekend

Advertentie:

Den Helder – De Helderse Vallei begint de eerste maand van 2024 met een aantal activiteiten. Zo is er in januari onder meer een cursus natuurfotografie voor kinderen en een workshop vetbolletjes maken voor vogels.

Het Duurzaamheidscentrum en de stadsboerderij van De Helderse Vallei zijn op nieuwjaarsdag nog gesloten. Vanaf 2 januari is het natuur- en milieueducatief centrum weer volledig geopend. De eerste activiteit, natuurfotografie met peuters, vindt op donderdag 4 januari plaats. Kinderen van twee tot vijf jaar gaan met een camera het bos in om daar foto’s te maken bij het verhaal ‘de wereld door de ogen van jouw peuter’. Een dag later, op 5 januari, kunnen kinderen van zes tot twaalf jaar deelnemen aan de cursus natuurfotografie.

In het laatste weekend van januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Daarom kunnen bezoekers op 27 en 28 januari hun eigen vetbolletjes voor de vogels maken. Dit is op beide dagen van 10:30 tot 16:00 uur mogelijk. Het maken van een bolletje kost € 1,50 en na afloop mogen bezoekers deze uiteraard meenemen naar huis om in de tuin op te hangen.

Overige activiteiten
Daarnaast biedt De Helderse Vallei ook nog andere activiteiten aan, zoals natuurwandelingen en de lezing ‘De bergen achter Sotsji door de ogen van Marinco Lefevere’. De hele agenda van het educatief- en milieucentrum is te vinden op de website.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button