Uitgaan

Concert met Ierse muziek in Huisduinen

Advertentie:

Het wordt zondagmiddag 2 februari weer een muzikaal feestje in Huisduinen, met drie muzikanten van topniveau die voor deze gelegenheid naar het Huisduiner Kerkje afreizen voor een spetterend concert.

“The Bucks” brengen traditionele Ierse muziek met zoveel energie en passie dat het niemand onverschillig laat. De formatie bestaat uit toppers uit de Ierse scene met Dave Munnelly op accordeon, Kieran Fahy op fiddle en  Philip Masure op gitaar. De mannen zijn veelzijdige, drukke muzikanten die al sinds 2007 samen spelen, ze hebben ook naam gemaakt met de formatie “Hot Spoons”, waarbij tijdens de concerten ook professionele Ierse dansers optraden.

David Munnelly
David Munnelly speelde al eerder de sterren van de hemel in Huisduinen, met de fiddler Danny Diamond, gitarist Shane mcGowan en fluitist Isaac Muller. Dave, afkomstig uit Belmullet, is een geweldige trekzakspeler die in zijn eentje al een zaal op zijn kop krijgt. Ooit in Ierland begonnen, naar Nederland overgestoken voor de liefde, ondertussen altijd bezig met het formeren van nieuwe formaties, het componeren van eigen muziek, opnemen van cd’s, internationaal bekend met ‘Accordion Samurai’. Hij staat bekend om zijn onvermoeibare, energieke maar soms ook intieme, delicate speelstijl die de traditionele Ierse muziek ver overstijgt en nieuw leven inblaast en waarbij hij het publiek steeds weer boeit met zijn mondelinge toelichtingen en reacties tussen de nummers. Altijd weer een feest.

Kieran Fahy afkomstig uit Cork, en woont in Belgie sinds 1983. Hij studeerde viool in Cork, speelt naast gewone viool ook altviool en is een volleerd violist, fiddler, lesgever en ook nog eens vioolbouwer. Zijn stijl is de  vloeiende Clare-stijl, met invloeden van onder andere Tommy Pots, Paddy Canny, P.J. Hayes, Kevin Burke. In zijn carrière kennen we hem van de vele workshops die hij gaf, hij is de fiddler van de Belgische formatie Shantalla en hij heeft een solo CD ’Midnight on the Water’ (1993) en ‘Man from the West’ (2007).

Philip Masure
Philip Masure is een Vlaamse gitarist. Hij speelt in tal van folkgroepen zowel uit het binnenland als uit het buitenland en treedt vaak op als gastmuzikant. Hij speelt in de alternatieve gitaarstemming DADGAD en wordt soms de ‘DADGAD-koning’ genoemd. Wie Philip niet kent heeft toch ergens iets gemist. Hij gaf workshops over heel de wereld. Als sessiemuzikant speelt hij op meer dan honderd cd’s en hij wordt ook vaak gevraagd als producer. Hij heeft een opnamestudio in Herentals.

Het concert zal plaatsvinden in de Huisduiner Kerk, Badhuisstraat 26 te Huisduinen. Aanvang: 16.30 uur. Kaartjes à  €12,50 in de voorverkoop reserveren via loesbakker@gmail.com en  €15,- aan de deur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button