DefensieVideo

De Ruyter onderweg naar Perzische Golf

Den Helder – Natuurlijk vloeien er tranen bij het uitzwaaien van het marinefregat De Ruyter. Het luchtverdigingschip met 200 bemanningsleden vertrekt voor vijf maanden naar de Perzische Golf. Werk is werk, maar leuk is anders vinden de achterblijvers: “Ik geef ze geen ongelijk, maar het is toch vreemd als je je kind weg ziet gaan.”

Zo’n tweehonderd familieleden en vrienden hadden zich dinsdag op steiger 23 verzameld om hun dierbaren uit te zwaaien. Tranen vermengen zich met de regen: “Het is best heftig allemaal. Het is haar eerste missie, maar we zien elkaar in Dubai, ” vertelt een trotse moeder.

Maar ook voor de bemanning zijn het moeilijke momenten zo vlak voor vertrek: “Het is heel lastig om afscheid te nemen. Voor mij is het de eerste keer en om dan voor vijf maanden iedereen waarvan je houdt thuis achter te laten.”

Een bijdrage van Mediapartner NHNieuws

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button