Den Helder

Stichting Herdenkingsstenen bezoekt Auschwitz

Den Helder – Een delegatie van de stichting Herdenkingstenen Den Helder heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het vernietigingskamp Auschwitz/Birkenau in Polen. Door Aukelien Jellema, Aad Blom en Peter Wijnants werden bloemen gelegd namens de gemeente Den Helder, bij de Gedenkplaats voor Nederlandse en dus ook Helders slachtoffers van het nazi regime tijdens WOII.

Het bezoek was ter gelegenheid van het feit dat 75 jaar geleden het vernietigingskamp werd bevrijd. Het concentratiekamp is een van de meest indrukwekkende plekken waar de gruwel van WOII werd herdacht. Meer dan een miljoen vooral Joodse mensen werden hier vermoord in gaskamers.

Na de oorlog is het kamp een symbool geworden voor de oorlog en de verschrikkingen van de nazi’s. De plek draagt veel trieste geschiedenis met zich en is een belangrijk monument. Op 29 april zal de stichting Herdenkingsstenen een Gedenkplaats onthullen voor de voormalig Joodse stadgenoten. Opdat zij niet vergeten worden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button