Den HelderVideo

En de nieuwe stadsdichter is… (video)

Den Helder – Na ruim vier jaar neemt Marja Lely afscheid als stadsdichter van Den Helder. De nieuwe stadsdichter staat in de startblokken om de inwoners van Den Helder iets moois te bieden. Woorden over hun stad of bij een belangrijke gebeurtenis. Aan de aanstelling van de nieuwe stadsdichter ging een openbare sollicitatieprocedure vooraf.

In onderstaande video wordt de nieuwe stadsdichter bekendgemaakt.

Marja Lely werd in november 2016 benoemd tot stadsdichter van Den Helder. Martin van Kralingen, Joop Leibbrand en Jack Beneker gingen haar voor. De afgelopen vier jaar verschenen er zo’n 48 gedichten van haar hand. Allemaal voorzien van een bijpassende illustratie, want Lely is behalve dichter ook beeldend kunstenaar. De gedichten zijn samen met de afbeeldingen gebundeld in een prachtig boekwerk waarmee ze haar stadsdichterschap afsluit. Dankzij een bijdrage van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen kunnen alle tekeningen en collages in kleur worden uitgevoerd. De bundel ‘Ach, tijd spoelt aan…’ is na de lockdown te koop in onder meer bibliotheek School 7.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button