Hollands Kroon

GGD realiseert grote vaccinatieaccommodatie in Middenmeer

Middenmeer – De GGD komt met een grote vaccinatielocatie in Middenmeer. Naar het voorbeeld van Alkmaar wordt op bedrijventerrein Agriport in Middenmeer een tentencomplex gebouwd. Naar verwachting begint de bouw van deze vaccinatieaccommodatie al volgende week. De vaccinatieplek in Middenmeer wordt groter dan de ruimte die sinds enkele weken in Alkmaar in gebruik is.

Op het Agriport-terrein wordt een onderkomen gebouwd dat plaats biedt aan twaalf vaccinatieruimten. De locatie in Alkmaar heeft een capaciteit van acht lijnen. Als de locatie Middenmeer op volle toeren draait kunnen er zeker tweeduizend vaccinaties per dag worden verstrekt. Als onvoorziene omstandigheden geen roet in het eten gooien, is de locatie Middenmeer in de tweede helft van februari operationeel. Of dan gelijk kan worden gestart met de inenting van bepaalde doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins.

GGD Hollands Noorden wil over voldoende vaccinatieplekken beschikken als de vaccins binnenkort op grotere schaal worden geleverd. Als voorbereiding op de grootste vaccinatiecampagne uit de geschiedenis opent GGD Hollands Noorden de komende tijd nog een aantal vaccinatielocaties in de regio. Een zoektocht naar geschikte locaties is gaande. Binnenkort wordt duidelijk waar deze worden gerealiseerd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button