Den Helder

Parkeerverbodszone in Jonker- en Gasstraat

Advertentie:

Den Helder – Het huidige parkeerverbod in de Jonkerstraat en Gasstraat binnenkort gaat veranderen. Dat meldt de gemeente Den Helder. In de plaats hiervan komt een parkeerverbodszone. Hinderlijk parkeren behoort dan tot het verleden. De gemeente heeft inmiddels de betrokken bewoners per brief op de hoogte gebracht van deze verandering.

Een parkeerverbodszone betekent dat alleen geparkeerd mag worden in de aangewezen parkeervakken. Zo wordt hinderlijk parkeren voorkomen. Ook is dit verbod beter te handhaven dan de huidige situatie.

Naast het perceel Jonkerstraat 4 is nu een gele onderbroken lijn op het trottoir gemarkeerd. Dit besluit is destijds genomen om er voor te zorgen dat auto’s daar niet parkeren en zo de doorgang vrij blijft. Deze lijnen slijten na verloop van tijd waardoor het parkeerverbod niet meer herkenbaar is. Het parkeerverbod wordt daardoor niet altijd nageleefd en ook komt er verderop in de straat hinderlijk parkeren voor, naast het parkeren in de parkeervakken.

Meer duidelijkheid
Om meer duidelijkheid te creëren wordt er een parkeerverbodszone ingesteld. Een parkeerverbodszone wordt op vele andere plekken in de gemeente toegepast, met succes. De gemeente hoopt dat deze maatregel de duidelijkheid zal verbeteren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button