Hollands KroonPolitiek

Raadsvergadering over Joods Werkdorp geschorst, nog geen besluit

Advertentie:

Holland Kroon – De gemeenteraad heeft donderdagavond nog geen besluit genomen over het plan om arbeidsmigranten te huisvesten in het voormalig Joods Werkdorp. De raadsvergadering werd vanwege tijdgebrek geschorst en wordt dinsdagavond voortgezet. Ook was er discussie over twee vertrouwelijke stukken in het dossier. Deze waren door de raad nog niet ingezien, tot ongenoegen van een aantal partijen.

Het ging daarbij over de exploitatieovereenkomst en de anterieure overeenkomst die de projectontwikkelaar met de gemeente heeft gesloten. Die stukken zijn bij ieder project vertrouwelijk en worden nooit verspreid. Gemeenteraadsleden kunnen deze echter opvragen en inzien, maar hebben dit niet gedaan. Alexander Bügel van Onafhankelijk Hollands Kroon concludeerde dat het dossier niet volledig was, maar burgemeester Rian van Dam ging hier niet in mee: Dit is de gebruikelijke procedure en de stukken liggen nog steeds ter inzage. Volgens Bügel is de situatie in dit geval anders, omdat er al in 2020 vragen zijn gesteld over deze specifieke stukken.

Die aandacht die er toen voor de stukken was ontbrak dit keer dus. Jip Pankras van Senioren Hollands Kroon was van mening dat hij zonder de twee overeenkomsten eerst in te zien geen weloverwogen beslissing kon nemen. Het was zijn partij die eerder voorwaarden heeft gesteld aan een positief oordeel over het besluit met betrekking tot het Joods Werkdorp. Deze voorwaarden kunnen enkel gecontroleerd kunnen worden met de vertrouwelijke overeenkomsten.

De vergadering werd donderdagavond geschorst waardoor raadsleden de stukken nog kunnen inzien voordat zij aanstaande dinsdag 1 februari een besluit moeten nemen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button