Sport

Biljartvrouwen Turnlust maken indruk

Advertentie:

Den Helder – De vrouwen van Turnlust zijn tijdens officiële wedstrijden om de landstitel 2023 goed voor de dag gekomen. Het drietal, Carla Hoeppe, Ingrid van der Hert en Karin Wenker, bereikte uiteindelijk de zevende plek, een resultaat waar de club trots op is.

De dames hadden vooraf geen idee met wat voor tegenstanders ze werden geconfronteerd. Wel moest Diana van Schooneveld langs de kant passief blijven. Slechts drie van de vier speelsters die in de voorronde hadden meegedaan mochten meedoen.

Mannen
Het vrouwenbiljarten is in ons land nog steeds klein. Een zeer ervaren jurylid betreurt dat iedere wedstrijd weer. “Het is nog steeds een bolwerk en het zal nog een tijd duren voordat dit verandert. Vergeet niet dat toen deze sport ontstond het uitsluitend in kroegen werd gespeeld en daar kwamen toen geen sportieve vrouwen. We hebben geen cijfers, maar zonder overdrijven kan ik zeggen dat echt niet meer dan een procent van onze leden vrouw is. We werken er hard aan om dat te veranderen.”

De vrouwen van Turnlust waren vooraf best gespannen, echter de jury merkte daar niets van. De weg naar de finaledag verliep enerverend. Er stond eerst een districtsfinale tegen Elto op het programma en dat zou een spannende strijd geweest zijn tussen twee teams uit dezelfde stad. Het duel ging echter niet door, want Elto kon geen team op de been brengen.

Gewestfinale
Turnlust werd hierdoor automatisch geplaatst voor de gewestfinale. Daar werd indruk gemaakt door de partijen tegen respectievelijk Oegstgeest en Beverwijk. Turnlust kon met het nodige vertrouwen naar de landelijke finale in Nieuwegein. Daar stonden in ieder geval drie wedstrijden op het programma, maar het ging niet naar wens. De wedstrijd tegen Goes werd wel met winst afgesloten en uitgerekend deze tegenstander werd later landskampioen.

De andere partijen verliepen niet succesvol. Uiteindelijk werd wel van het sterke Flevoland gewonnen en werd Turnlust zevende. De dames van Turnlust blijven hard trainen en willen volgend jaar weer zover komen.

De biljartafdeling van C.S.A.V. Turnlust telt ongeveer 95 leden, verspreid over vijf speelmiddagen en -avonden. Ze hebben de beschikking over zeven biljarttafels. Momenteel is Turnlust met ongeveer dertig bondsleden en zes teams de grootste vertegenwoordiger in het District Den Helder van de Koninklijke Biljart Bond.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button