112

Zonder rijbewijs te snel over de Zanddijk

Julianadorp – De politie stond donderdagavond voor een snelheidscontrole op de Zanddijk. Een 25-jarige man uit Den Helder reed met te hoge snelheid voorbij.

Bij navraag bleek het rijbewijs van de man sinds vorig jaar ongeldig te zijn verklaard, in verband met het feit dat hij onder invloed van drugs had gereden. Desondanks had de man zijn rijbewijs nooit ingeleverd bij het CBR en ging dus weer rijden. De man is aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Omdat dit de eerste keer was had hij geluk en mocht hij zijn auto houden: Er was geen sprake van recidive. Bij een eventuele volgende keer wordt het voertuig in beslag genomen en ter vernietiging aangeboden bij de Officier van justitie. Hij krijgt proces-verbaal voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

De man kreeg daarnaast bekeuringen voor het niet inleveren van zijn rijbewijs, de snelheid en het weigeren van een drugstest.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button