JeugdUitgaan

Februari-activiteiten in de Helderse Vallei

Den Helder – De Helderse Vallei heeft voor februari weer veel activiteiten in haar programma opgenomen.

Te beginnen op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari. De beesten naar bed. Om 16:00 uur elke middag brengen de dierverzorgers de dieren naar hun stallen en hokken. Normaal gesproken gebeurt dat na sluitingstijd, maar dat is eigenlijk jammer, want het is heel leuk om het te zien. Kijk daarom mee hoe de dieren hun nachtverblijven opzoeken en gevoerd worden. Dit mee te maken is geschikt voor all leeftijden en de deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Taartjes
Dan is er zondag 5 februari taartjes voor de dieren maken. Dit is van 10:00 tot 12:00 uur. Elke maand zijn er wel dieren jarig op de kinderboerderij. Kom een taartje voor ze maken. Zo’n taartje wordt van allerlei groenten gemaakt en de samensteller van het taartje mag hem daarna zelf aan de feestbeesten geven. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen, de deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Op vrijdag 10 februari is de warmetruiendag-belservice. Doe mee met de grootste klimaatactie van Nederland de Warmetruiendag. Als heel Nederland op een dag een graad lager stookt, betekent een besparing van 6,3 miljoen kilo CO2. Trek daarom op vrijdag 10 februari een warme trui aan en zet de verwarming lager. Meedoen is simpel, maar iedereen weet ook net uit bed en voor de kledingkast is het heel gemakkelijk om de warme trui te vergeten. Daarom krijgen de deelnemers in de vroege ochtend van 10 februari een geheugensteuntje.

Aanmelden
Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan bij de balie in het duurzaamheidscentrum, via de website of door te bellen met 0223 612555 en het belpanel geeft op de warmetruiendag een geheugensteuntje om de warme trui aan te trekken. Tussen 06:00 en 08:00 uur zit het belpanel klaar om alle aanmelders hoogstpersoonlijk te bellen voor een wake-up call op het aangegeven tijdstip. iedereen kan meedoen en het is gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: