Schagen

Woonzorggroep Samen breidt aantal revalidatiebedden uit

Schagen – Revalidatie- & Behandelcentrum Samen start vanaf 30 januari met tien extra revalidatiebedden. De druk op de ziekenhuizen is hoog. Hierdoor wordt er in de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) een toenemend beroep gedaan op extra bedden.

“Om hieraan tegemoet te komen, breiden we onze revalidatiebedden uit”, aldus Carin Schaap, teamleider revalidatiezorg. “Ziekenhuizen kunnen zo eerder meerdere cliënten uitplaatsen naar de revalidatiezorg. Op die manier kan er vroegtijdig expertise ingezet worden vanuit de revalidatiezorg, wat ten goede komt aan een kortere ligduur en een sneller herstel voor cliënten.”

De tien extra bedden zullen vanaf 30 januari in gebruik worden genomen. Voor die tijd zal alles in gereedheid worden gebracht om een optimaal revalidatieklimaat te kunnen bieden, zodat cliënten in een omgeving komen die uitdagend is en waar beweging en activiteit centraal staat. Dit komt immers het herstelproces ten goede.

Over Revalidatie- en Behandelcentrum Samen
Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Het centrum heeft expertise op de volgende gebieden: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, psychologie en specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast kunnen mensen tijdelijk bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen verblijven om te revalideren. Het centrum is gevestigd in Magnushof, Schagen, maar de behandelaren komen ook bij mensen thuis.

Revalidatie- en Behandelcentrum Samen richt zich specifiek op herstellende ouderen, en is specialist in revalidatie bij: beroerte en niet aangeboren hersenletsel, orthopedische ingrepen, trauma-revalidatie, amputatie, longaandoeningen en de ziekte van Parkinson

Kijk voor meer informatie op Rbsamen.nl of bel 088 – 619 4100. 

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button