Zeemacht

Zeemacht badmintonners door overwinning zeker van lijfsbehoud

Advertentie:

Den Helder/Winkel – De badmintonners van Zeemacht hebben zich weten te handhaven in de vijfde divisie door in Winkel de laatste competitiewedstrijd met 5-3 te winnen van Sparta. Door dit resultaat hield het team alles in eigen hand en was de uitslag van een andere wedstrijd, die elders op hetzelfde tijdstip werd gespeeld, niet meer relevant.

Het mannendubbel van Wilbert van den Berg en Dico Wouters leverde een bloedstollend gevecht op, met knap spel van beide kanten. De eerste game werd in de verlenging met 22-20 gewonnen. In de tweede game was er opnieuw sprake van een gelijk opgaande strijd, maar deze keer zegevierde Sparta met de cijfers 21-16. De beslissende derde game was van hetzelfde laken en pak. Wederom gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe en was uiteindelijk Sparta de meest gelukkige en wist de partij uit te maken met 21-17.

Het vrouwendubbel van Marina van den Berg en Carla Kruiten had het wat dat betreft ietwat gemakkelijker. Hun tegenstanders waren duidelijk niet opgewassen tegen Zeemacht. Leverde de eerste game nog een 21-16 op, in de tweede game spraken de cijfers 21-10 voor zich.

Met een 1-1 tussenstand was het de beurt aan de singlepartijen. Wilbert speelde een soevereine partij en won met 21-11 en 21-16. Susan Hazelaar daarentegen was niet opgewassen tegen haar sterke opponente en verloor met 21-9 en 21-12. Dico speelde voor het eerst dit seizoen in competitieverband een mannensinglepartij en dat was op een gegeven moment ook wel merkbaar in de wedstrijd. Eindigde de eerste game nog met een 21-19 verlies, in de tweede werd het verschil groter en groter, uiteindelijk viel de schade met 21-15 nog mee. Carla had niet al te veel problemen met haar tegenstandster. Door haar partij met 21-15 en 21-12 te winnen werd de tussenstand 3-3 en dat was dezelfde stand in de thuisontmoeting eerder dit seizoen.

Toen was het Sparta die de beide gemengddubbelpartijen won, deze keer bleek Zeemacht de sterkste. Marina en Wilbert (zie foto) lieten er geen enkele twijfel over bestaan en wonnen met heel duidelijke cijfers: 21-10 en 21-14. Ook Susan en Dico lieten zich niet onbetuigd en speelden een sterke wedstrijd. Leverde de eerste game nog een vrij benauwde 21-19 winst op, in de tweede game werd er met ruimere cijfers gewonnen (21-12).

Zeemacht is uiteindelijk op een vijfde plaats geëindigd en gaat in het nieuwe seizoen dus opnieuw uitkomen in de vijfde divisie van de landelijke badmintoncompetitie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button