Hollands Kroon

Cheque en filmverslag over nieuwe hospice

Advertentie:

Hippolytushoef – Martien de Graaf was donderdag aanwezig bij de donderdagochtendactiviteit van Wonen plus Welzijn in het Parkzicht om de film over het te realiseren hospice in Westerland te vertonen. Initiatiefneemster Patricia Wijnmalen gaf daar nadere uitleg bij.

De aanwezigen waren geboeid door de mooie film. Het hospice zal een prachtig uitzicht krijgen over het Amstelmeer. Na een korte pauze was het de beurt aan Karin Smits over haar nieuwe vak als ritueel begeleider. Karin denkt met de familie mee over de afscheidsplechtigheid en zet samen met de familie het levensverhaal van de overledene op papier. Een mooie aanvulling op het werk van een uitvaartverzorger.

Aan het eind van de ochtend werd het hospice verrast door een prachtige cheque van Karin, bijeengebracht door de verkoop van spullen uit een nalatenschap van een familielid. Ook de bezoekers van de ochtend zamelden ter plekke geld in dat werd overhandigd aan Patricia en Anita van het hospice.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button