Politiek

Café de Bierbron vraagt nieuwe vergunning aan, PVV stelt vragen

Advertentie:

Den Helder – Café de Bierbron aan de Bassinggracht 11 heeft een nieuwe exploitatievergunning en Alcoholwetvergunning aangevraagd bij de gemeente Den Helder. De vorige vergunningen van het café zijn op 5 augustus 2023 ingetrokken vanwege een schijnbeheerconstructie: niet de uitbater, maar een andere persoon runde feitelijk het café. De laatste avond dat de Bierbron open was vond een dodelijke schietpartij plaats.

Afgelopen zomer was de derde keer dat Café de Bierbron moest sluiten. In 2018 heeft de toenmalig burgemeester Koen Schuiling de horecavergunning voor het café ook al ingetrokken. Ook in 2016 zijn de vergunningen ingetrokken in verband met mogelijke overtredingen aangaande verdovende middelen en de Wet Wapens en Munitie. De Helderse fractie van de PVV vreest dat na een goedkeuring van nieuwe vergunningen mogelijk weer incidenten kunnen plaatsvinden binnen en rondom het café.

Bovendien vindt de PVV dat een mogelijke heropening van Café de Bierbron het veiligheidsgevoel van buurtbewoners aantast. PVV-raadslid Frank Feeburg heeft aan het college gevraagd hoe zij daar over denkt. “Deelt u de mening dat het voor de inwoners van Den Helder raar overkomt dat er weer nieuwe vergunningen zijn aangevraagd na 3 definitieve sluitingen?”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

13 reacties

  1. Ja waarom niet kwam vroeger altijd in de bierbron lekker potje biljarten enz nooit geen gezeur binnen goede sfeer wat buiten gebeurt in een andere STRAAT kan niemand wat aan doen Willemsoord daar in tegen elk weekend vechtpartijen maar daar hoor je niemand over pak dat eens keihard aan toch?
    Gr Marco 😁😁😁

    1. Nou dat dus ! Alles wat op dat fucking Willemsoord gebeurd wordt weg geschoven !
      Omdat er toevallig wat vastgoed moet komen en dat niet in waarde verloren mag gaan !
      En er gebeurd meer dan iedereen denkt .

    2. de Bierbron is niet gesloten voor het gebeuren wat buiten is gebeurt op (bijzonder vervelend) de laatste avond voor het “permanent” sluiten

  2. pfff geef de uitbater zijn vergunningen terug, hij heeft niets te maken met het verleden. En aannames en schietpartijen buiten de BB om zijn geen redenen om de uitbater te straffen

Wellicht ook interessant

Back to top button