Sport

Niek Schaap in goede doen in Berlijn

Den Helder – Niek Schaap was donderdag een van de zeven buitenlandse starters in het Duits open kampioenschap IJsspeedway, in een veld van zestien. Broer Bart was reserverijder. Hij kwam niet in actie.

De organisatie had hem als deelnemer aangewezen, doch Bart stond zijn plek aan broer Niek af om hem meer wedstrijdritme op te laten doen voor zijn deelname, met een nationale wildcard, aan het WK in Heerenveen in het eerste weekend van april.

Niek, uitkomend voor het Inn Isar Racing Team, eindigde op een achtste plaats in het eindklassement. Opvallend sterk was hij in de door hem vijf te verrijden heats op de ijsbaan van Berlijn. Een overwinning, een tweede-, twee derde- en een vierde plaats. Die vierde plaats had een overwinning kunnen zijn. Niek kwam hierin als eerste de bocht uit toen de starter de heat afschoot voor een herstart om onduidelijke reden. In deze heat had Niek de slechtste start bij dit toernooi.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button